Legnica – Szkolenie RODO na Inspektora Ochrony Danych

Legnica – Szkolenie RODO na Inspektora Ochrony Danych

(Szkolenie 2 dniowe)

Zdobądź zawód Inspektora Ochrony Danych Osobowych

Celem szkolenia jest zgłębienie wiedzy dotyczącej nowych zasad ochrony danych osobowych przewidzianych w Ogólnym Rozporządzeniu UE o ochronie danych osobowych (GDPR-RODO) w taki sposób, aby każdy uczestnik szkolenia potrafił samodzielnie wdrożyć RODO.

W pierwszym dniu szkolenia uczestnik zdobędzie teoretyczną wiedzę na temat ochrony danych osobowych – RODO ponieważ dowie się na co powinien zwracać szczególną uwagę, zdobędzie wiedzę na temat sposobów szacowania ryzyka i szacowania jego skutków. Poza omówieniem kluczowych zmian, szkolenie rozszerzone jest o dotychczas opublikowane kierunki wykładni przepisów Rozporządzenia, zarówno w kierunkowej literaturze krajowej, jak i europejskiej, oraz wytyczne i rekomendacje Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W drugi dzień szkolenia odbędą się warsztaty gdzie uczestnicy pozyskają wiedzę teoretyczną  na temat dokumentów które są niezbędne przy wdrożeniu ochrony danych osobowych w świetle nowych przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016 /679.

Serdecznie zapraszamy na szkolenia RODO prowadzone przez wykwalifikowaną kadrę Polskiego Centrum Bezpieczeństwa i Prewencji.

Szkolenia dostępne w wersji on-line oraz stacjonarnie.

Osoba do kontaktu: Agnieszka Pasternak, 601 304 967, 76 862 40 50

Skontaktuj się z Ośrodkiem w Legnicy korzystając z poniższego formularza:

* - oznacza pole wymagane

Administratorem danych osobowych przetwarzanych w witrynie internetowej dostępnej pod adresem dzdz.edu.pl jest Dolnośląski Zakład Doskonalenia Zawodowego Oddział I we Wrocławiu z siedzibą we Wrocławiu przy ul. Biskupiej 10a. Każda osoba podająca dane osobowe czyni to dobrowolnie i ma prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Dane osobowe podane w formularzu kontaktowym będą wykorzystywane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na sformułowane pytanie i kontynuowanie ewentualnej dalszej korespondencji.





Facebook