Kursy i szkolenia

Kucharz małej gastronomii

Kucharz małej gastronomii. Jawor ul. Kolejowa 12. DZDZ Kursy i Szkolenia.

Cel kursu:

Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników do wykonywania  zawodu kucharza małej gastronomii

Wymagania stawiane uczestnikom kursu:

  • ukończone 18 lat,
  • wykształcenie co najmniej podstawowe lub zawodowe,
  • brak przeciwwskazań lekarskich do pracy w gastronomii.


Absolwent kursu będzie potrafił:

  • klasyfikować składniki pokarmowe i określać ich źródła,
  • planować posiłki i ustalać jadłospisy,
  • klasyfikować usługi gastronomiczne i kalkulować ich koszty,
  • rozróżniać systemy zapewniania jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
  • dobierać warunki do przechowywania żywności,
  • rozróżniać metody i techniki sporządzania potraw,
  • przestrzegać zasady racjonalnej gospodarki żywnością,
  • rozróżniać i użytkować sprzęt i urządzenia do sporządzania i ekspozycji potraw,
  • przestrzegać zasad gospodarki odpadami,
  • rozróżniać pojęcia związane z bezpieczeństwem i higieną pracy, ochroną przeciwpożarową, ochroną środowiska i ergonomią,
  • przestrzegać norm i zasad planowania żywienia.


Po ukończeniu kursu słuchacz otrzymuje zaświadczenie zgodne z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2014 r. poz.622).

Już dziś rozpocznij przygodę z gotowaniem, które może być nie tylko świetną zabawą w gronie przyjaciół ale także Twoim nowym zawodem. Dzięki naszemu kursowi zdobędziesz kwalifikacje zawodowe kucharza małej gastronomii. Poznasz tajniki kuchni, otworzysz drzwi do nowych wyzwań. Gwarantujemy świetną atmosferę, małe grupy uczestników, nowoczesną bazę dydaktyczną. Nasze kursy kucharza prowadzone są przez wysoko wykwalifikowaną kadrę profesjonalistów. W czasach wielu programów kulinarnych, kucharz stał się wyjątkowo pożądanym zawodem.

Nie czekaj - zainwestuj w swoją przyszłość!!!  ZAPRASZAMY !!!
 

Czas trwania: 80 godzin w tym 60 godz. zajęć praktycznych
Terminy: rozpoczęcie: trwa nabór
Cena: 1100,00 zł/os.
Cena zawiera badania sanitarno-epidemiologiczne dla pracowników gastronomii
w przypadku zleceń grupowych istnieje możliwość negocjacji ceny
Inne: Zapewniamy uczestnikom:
- odzież ochronną (fartuch, obuwie, czepek/czapka),
- materiały niezbędne do zajęć praktycznych (produkty spożywcze),
- podręcznik, skrypty, materiały piśmiennicze,
- poczęstunek (kawa, herbata, woda mineralna, ciastka).
Osoba do kontaktu: Longina Gaszyńska, Mariola Szkwarkowska, kontakt
   



Liczba wolnych miejsc: 4






Kontakt - Miejsce szkolenia


OKZ Jawor
ul. Kolejowa 12
59-400 Jawor

Tel.: 76 870 26 54
Fax: 76 870 73 55
GG: 49817374
E-mail: okz.jawor@dzdz.edu.pl



Facebook